Søk
  • Ingvild.

På sporet av eksepsjonell skiglede


Fra vår tidligere blogg. Januar 2015

Det er fire kalde grader og den blå swixen har levd lenge i lykkelig uvitenhet innerst i en kommodeskuff. Nå skal den fram fra glemselen og sørge for eksepsjonell gli i utforbakker -bakker som viste seg å være eksepsjonelt isete helt av seg selv. Faktisk ga de langt mer fart enn vi i vår villeste fantasi kunne forestille oss. Særlig bakover.

Endelig oppe på flata, eller myra som det jo er, ikke så lett å se det under snøen. Det føles nydelig å ha ski under beina, og kjenne at muskler du ikke visste du eide, bli vekket av dvalen. Skisporene var godt preparerte, av hunder og folk uten ski, i mildvær.

I frossen tilstand krever et slikt spor en balansert og dreven skiløper. Som vi ikke er. Vi ramla begge to, men heldigvis ikke samtidig. Tro du meg, drahjelp er uvurdelig når du sitter fast i et ishull med skia i kryss.

Uansett føre blir man bare veldig, veldig glad for å være ute i naturen. Legg merke til rotet ved rasteplassen vår og prøv å forestill deg hvordan det ser ut rundt oss på telt-turer. Men det skal vi ha, vi tar alltid rotet med oss hjem igjen. Vi er jo på tur rett som det er og trenger rotet vårt til neste utflukt. Som flasken til høyre på bordet, en forhenværende honningflaske, lett og genial til bruk for melk i kaffen. Mottoet vårt er "jo lettere sekk, desto mindre slår du deg når du snubler."

#Ski #myr #vinter

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle