Søk
  • Ingvild. Tegning Anja

På en sofa i adventstiden


Fra vår tidligere blogg. Desember 2014

Det er dager, og det er dager. Sofaen er myk, grå og akkurat passe lang. En kan jo ikke være helt tur-fanatisk heller. Litt støl og litt kald i dag. Dessuten er det viktige ting å tenke på. Som været og årstider. Og klær og sånn.

Dette mørket i adventstiden. Og det forunderlig og vakre lyset som likevel finnes. Skulle gjerne hatt nordlys her også, Aurora Polaris, sett den spetakulæret fargedansen over himmelen. Men en kan ikke få alt. Og det er langt til Nord-Norge når en ligger på en sofa på Nesodden og er så inderlig lat.

Tenker på hvordan vi nordmenn strever for å bli ett med mørket, ved å velge klær i en fargeskala fra mørkt til mørkest. Og at vi ikke hiver av oss usynlighetskappene våre før snøen kommer, eller når sola begynner å tine oss opp til neste år.

En gang i verden var jeg i Rio de Janeiro. Noe som slo meg der nede, var at folk var så velkledde. Selv i fattige strøk av byen trippet damene smilende rundt i fine, fargerike sommerkjoler. Og det kan de gjøre året rundt, i plussgrader. I den samme kjolen om så er, de trenger bare én, solens døtre.

Det hadde vært noe det. Å bare eie ett eneste plagg. Du hadde hverken trengt penger, klesskap eller vaskemaskin for å serve berget av tekstiler.

Mitt plagg skulle definitivt vært knall rødt. Og veldig, veldig varmt. I ull.

Men til sommeren da, tenker du kanskje, hva da?

Ok. To plagg da, ett ekstra for varme dager og reiser – for å emigrere er ikke et alternativ. For hva hadde vel desember vært uten tåke, sol, regn, snø, sludd, en løpsk gradestokk og bittelitt sutring?

#Norge #Nesodden #tur #natur #latskap

1 visning0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle