Søk
  • Ingvild. Tegning Anja

Ungdommelige løgner og fri som fuglen!?


Fra vår tidligere blogg. Desember 2014.

Hvem har ikke drømt å være en fugl? Spredt vingene og hatt full oversikt over land og folk. Hadde vært fint det, å kunne robbe kirsebærtrær ubemerket, og flydd på grønt over grensen fra Sverige.

Nå er det jo folk som har full oversikt uten vinger. Og vi som var tenåringer på landet syntes ikke forhør av de vitebegjærelige var noe særlig. Forsvaret vårt ble vill-ledende tåkeprat. Noe som førte til at de villeste historier gikk fra munn til munn.

Og jeg tilstår umiddelbart: Nei, jeg gikk aldri på akrobatskole i Praha. Og den fremmede som ga meg en klem på brygga den gangen, var en snill fetter, ikke en ondsinnet spion ved den franske ambassaden.

Når jeg nå rusler en tur ned til Hellviktangen, tar jeg meg i å savne den tiden da vi kunne si hva vi ville, når vi ville. Da det bare var en nabokone som ristet på hodet av galskapen. Nå er det liksom ingen steder å gjemme seg. Telefonen din sladrer om hvor du er, bomstasjoner noterer passeringstiden din og Facebook foreslår venner de finner i mail-korrespodansen din.

Nei, man skulle vært en fugl, i hvert sånn innimellom. Lurer på hva slags fugl jeg skulle vært? En dompap kanskje - en trivelig rund sak i kornneket, eller kanskje en rampete kråke?

Men definitivt ikke en papegøye på en basestasjon nær Stortinget. Den posisjonen synes opptatt.

#Tur #natur #overvåking #frihet

4 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle