Søk
  • Ingvild

Våren, lyset og tårene


Fra vår tidligere blogg. Mars 2015

Og så er den her, våren! Lyset, fuglesangen, trærne og blomstene som utålmodig venter på å springe ut. Og datteren og jeg, som nettopp gjør det - springer ut i naturen. Skamløst boltrer vi oss i friheten vi har, pakker sekken med varm kaffe og ferske honningboller, og setter kurs mot Hellviktangen ved Bundefjorden, som så ofte før.

Apropos honningboller, en av oss er allergisk mot sukker, derfor den søte honningen. Og apropos våren - pollenallergien er her!!! Bak de mørke solbrillene mine renner tårene fritt, og lommetørkleet er i flittig bruk. Effekten av allergipillene, som har vært trofast føde siden desember, glimrer med sitt fravær. Å være inne bak lukkede vinduer frister uhyre lite, jeg misunner ingen som må nettopp det.

Reise til fjells, ut til havet eller til fjerne land? Har gjort, det, har vært der, men ikke nå. Uansett, det er dette vi har ventet på - at Norge skulle smelte, at sola skulle varme oss. Se tulipaner som forsiktig stikker opp av jorda, se nyfødte rådyr stolpre avgårde etter moren, og vite at snart kan vi parkere dynejakker, ull-luer og brodder innerst i skapet.

Så sitter vi der, ved et utebord med vår kaffe, litt over ni en torsdags morgen i mars, og ser ut over den glitrende blå fjorden. Og vet vi er heldige som eier dette øyeblikket, denne stillheten, dette vakre landskapet. Så får bare tårene renne, det er lykke i hver eneste én.

#Utebord #morgenstemning #Hellviktangen #Nesodden

5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle