Søk
  • Tekst og foto Ingvild W

Om å hente fram sin indre plogger!


Ursvikbukta heter den og er en liten og for tiden nesten helt islagt bukt på Bundefjordsiden - beliggende tvers overfor kulturstedet Hellviktangen i Nesodden kommune.

Den lange bygningen du ser på bildet ble oppført i en annen tid, for ferierende Christianiaborgere, Bygget består av små avlukker som fungerer som skifterom for badende.

Bukta er en idyll. Men en uke tidlig i januar i år var det et annet scenario som utspilte seg - en død delfin ble funnet innerst i bukta, inntullet i plast. Ikke bra i det hele tatt. Bare vondt, hva gjør vi?

Så. Omtrent samtidig med funnet meldte nyhetene om den splitter nye treningsformen, nemlig plogging. Som kort fortalt handler om at når du jogger i naturen, bøyer du deg ned og plukker opp den søpla du ser langs veien. Mosjon og miljøvern i ett,

Flott, men helt nytt er det vel ikke, tenkte jeg konspiratorisk. Og husket at min mor og hennes søstre faktisk bedrev plogging tiår før plogging ble oppfunnet. Riktignok jogget de ikke, men øvelsen var den samme.

Hver gang de gikk langs veien eller i naturen, plukket de med seg det som lå og slang av plast og søppel. Husker det som flaut, grisete liksom, ikke visste jeg hvor forut de var for sin tid.

Jeg sender en tanke mot himmelen, respekt damer!

Det var godt tenkt av dem. Men å skape en trend gjennom å knytte trening til miljøvern, er genialt.

https://www.nrk.no/.../enda-en-dod-delfin-funnet-pa-nesodden-1.13858600

iform.nu/trening/loping/plogging-redder-bade-miljoet-og-formen

#Ursvik #sel #plastforurensning #Delfin #Tomåsan #ski #bål

17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle