Søk
  • Tekst: Ingvild W

Våronna er i gang!


Datteren ringte lørdag og ønsket meg hjertelig velkommen til klipping av trær, selve vårklippen. Invitasjonen kom ikke uten baktanker, hun mente jeg hadde greie på sånt. Mulig jeg har fremstått løsmunnet i sakens anledning, men nei.

Har bare vage minner fra nabohager i tussmørke med påfølgende fluktforsøk tungt lastet med Gravenstein-kart - som ikke er en stein, men som føltes sånn etter inntak.

Men aviser og internett har oppskrifter og datteren gikk løs med uforferdet iver og en usigelig lang hagesaks. Selv tuslet jeg under trærne og samlet kvister jeg kunne ta med hjem.

Det er noe med å være selvforsynt, og det er ikke første gang jeg i hvert fall har forfulgt tanken.

Gulrøttene fra i fjor for eksempel. Og plantene jeg dyrket fram fra frø fra kjøkkenbenken og senere ikke klarte å identifisere. Særlig én av de grønne, den vokste så skremmende fort at den heiv jeg.

Stadig har jeg tre planter igjen fra fjorårs-seansen i vinduskarmen, tror kanskje de blir sitrontrær, en gang. Eller ikke.

Søndagen bød på pent vær og nye muligheter. Datteren oppdaget at det var loppemarked i nabolaget, og dro på jakt. Meldte senere til en lat meg at hun hadde funnet ting. En nyttig dings her, og en huske der. Som allerede var hengt opp på en grein som hadde overlevd gårsdagen.

Det handler om gjenbruk. Og på det området vet jeg faktisk hva jeg snakker om. Jeg sliter ut hva det skal være, syr om, finner ting og har selskapskjole fra 1920. Og hva spiller det for rolle om stekepanna mi er uten håndtak når den funker !

Det er så mye annet å glede seg over enn det som skinner og blinker- som hestehov og blåveis i en grøftekant. Kjenner meg glad, akkurat nå, her jeg sitter og skriver, i regnværet, på en mandag!

Foto Anja S og Ingvild W

#Våronn #klippingavfrukttrær #blåveis #våronn #gjenbruk #epletre #huske #selvforsynt

23 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle